ebook
The Reduced Glutathione Level and Glutathione Enzymes Activity in Connection with the Blood Storage
Bożena Witek, Joanna Tabara, Grażyna Świderska-Kołacz, Adam Kołątaj
Wydawca: Uniwersytet Jana Kochanowskiego
Cena: 7.38 zł
6.00 zł brutto
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 6.00 zł
Format:
Koszty dostawy:
- Wysyłka na e-mail 0.00 zł brutto
Opis produktu
W dobie tworzenia organizmów modyfikowanych genetycznie, rozszyfrowania kodu genetycznego, badania polimorfizmu DNA czy ekspresji genów nie udało się do tej pory uzyskać substytutu najcenniejszego leku, jakim jest krew. Od prawie 100 lat, krew, jej składniki i produkty krwiopochodne wciąż należą do najczęściej stosowanych środków leczniczych. Autorzy na podstawie analizy statystycznej dokumentują uzyskane wyniki i udowadniają, że krew podczas przechowywania jest cały czas żywą tkanką, która ujawnia swoiste zdolności przystosowawcze. W tym kontekście analizowane są zmiany poziomu glutationu zredukowanego i enzymów z nim związanych podczas różnych okresów przechowywania krwi (7, 14 i 21 dni). W konkluzji autorzy stwierdzają, że należy zintensyfikować badania nad wynalezieniem syntetycznej krwi i jej poszczególnych składników. Książka napisana jest w języku angielskim i przeznaczona dla studentów, doktorantów oraz czytelników zainteresowanych tematyką biologiczną.
- Tytuł
- The Reduced Glutathione Level and Glutathione Enzymes Activity in Connection with the Blood Storage
- Autorzy
- Bożena Witek, Joanna Tabara, Grażyna Świderska-Kołacz, Adam Kołątaj
- Język
- angielski
- Wydawnictwo
- Uniwersytet Jana Kochanowskiego
- ISBN
- 978-83-7133-640-9
- Rok wydania
- 2015
- Wydanie
- 1
- Liczba stron
- 132
- Format
Cechy produktu
Dane ogólne
- Format pliku
- ebook
Opinie, recenzje, testy:
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt