Książka
Czekolada Szkoła cukiernictwa
Wydawca: Jedność
Cena: 119.00 zł
110.67 zł brutto
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 110.67 zł
Koszty dostawy:
- Odbiór osobisty w wybranej poniżej księgarni stacjonarnej 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost 10.00 zł brutto
- Kurier DPD 15.00 zł brutto
- Poczta Polska 19.00 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu
Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały pięknymi fotografiami.
Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.
Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.
Odbiorcy
– osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach
– wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
– a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
– zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
– wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami
– dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
– zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci
Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.
Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.
Odbiorcy
– osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach
– wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
– a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
– zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
– wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami
– dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
– zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci
- Tytuł oryginalny
- Petit Larousse du Chocolat Le Cordon Bleu
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- Jedność
- Tłumaczenie
- Banach Magdalena
- ISBN
- 9788381444484
- Rok wydania
- 2022
- Liczba stron
- 432
- Oprawa
- Twarda
- Format
- 23.0x29.0cm
- Ciężar
- 2.08 kg
- Typ publikacji
- Książka
Opinie, recenzje, testy:
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt